Miért a WordPress cms rendszert ajánljuk?

Sokak szemében a wordpress nem más mint egy blogmotor és másra nem alkalmas. Napjainkra egy komplex rendszerré nőtte ki magát, amiben nem csak a kisvállalkozások találják meg a számításukat, hanem sok nagy cég is előszeretettel használja. Ilyen pl. a Coca-Cola, eBay, McDonalds és még sorolhatnám.

Kedvező Ár

Elsőként említeném az árat, ami talán mindenkinek az egyik legfontosabb tényező a döntésében. A WordPress alapú weboldal kedvező ára mellett professzionális benyomást kelt. Amit befolyásol a design és a tartalom, de egy biztos, a WordPress ennek nem szab határt.

Könnyen kezelhető

A WordPress alapú weboldallal hosszú távra lehet tervezni, ami a legtöbb weboldal esetében sajnos nem mondható el. Bármikor könnyedén módosítható, cserélhető a tartalom és nem kell hozzá webfejlesztő. Nyílván ami már a kinézetet vagy az oldal felépítését változtatná meg annak megfelelő szakértelem nélkül nem ajánljuk a módosítását. Folyamatos frissítések érhetőek el, amik javítják, fejlesztik a rendszert. Könnyedén bővíthető így nem kell egyszerre egy komplex weboldal fejlesztését megrendelnie.

Rugalmasan jól formálható

Figyelembe véve a számos plugint ami található hozzá a rendszer egyre csak bővűl és fejlődik, ami elősegíti a weboldalak teljesen egyedi kinézetét. Bármikor alakítható, könnyedén bővíthető vagy akár lecserélhető az oldalunk kinézete, tartalma. A vállalkozással együtt tud növekedni, nem kell évente, kétévente új weboldalt kifizetnie. Mindenkinek fontos az időszakos megújulás, ami ugyanolyan lényeges az internetes megjelenésünkben is.

Nagyon jól működő webáruház

A WooCommerce plugin használatával egy olyan webshop alakítható ki, aminek a használata mind az admin mind a felhasználói oldalról is kimagasló. A termékek jól kategorizálhatóak, ami elősegíti a könnyebb megtalálhatóságukat és a kereső működését. Egyszerű, érthető a használhatósága ezáltal gyorsan elnyeri a vásárlók tetszését.

Reszponzív

Napjainkra elengedhetetlen annak aki versenyben akar maradni, hogy weboldala reszponzív legyen, ami annyit tesz, hogy az oldal és tartalma gond nélkül igazodik az adott eszközhöz, ezzel kedvezve a mobil felhasználóknak is! Ami azért is nagyon fontos, mivel egyre több gazdasági ágazat vagy témakör esetében 70-80% is lehet a mobil felhasználók tábora a 30-20% PC felhasználókkal szemben. Ezáltal aki nem rendelkezik reszponzív oldallal vagy nem jól működik neki az a mobil felhasználók nézettségét elveszíti. Továbbá a SEO szempontjából is előnyös a reszponzív oldal.

Kimagasló (SEO) kereső optimalizálás

A WordPress egyszerű felépítésének köszönhetően a keresőmotorok általi indexelés lényegesen gyorsabb. Valamint számos alkalmazás telepíthető, amik megkönnyítik és segítik a kereső optimalizáláshoz szükséges tartalmak, meta leírások és egyéb beállítások optimális állapotát.

Mit takar a nyílt forráskódú rendszer?

A nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszereket sokan fejlesztik a világ számos pontjáról. Mint minden máshoz ide is fel lehet sorolni hátrányokat és előnyöket.

Előnyei közé tartozik, hogy ha egy hiba felüti a fejét, jóformán pillanatok alatt megoldják és már fent is van a frissítés, ennek köszönhetően a rendszer folyamatos felügyelet és fejlesztés alatt van, ami minimalizálja a hibaforrásokat.

Hátránya, ha a fejlesztő nem figyel a frissítésekre, márpedig a legtöbb esetben nem figyel rá, akkor egy idő után felhalmozódhatnak esetleges biztonsági problémák, amik a frissítésekben már megoldottak.

Tulajdonképpen egy önmagát folyamatosan gyógyító és fejlesztő rendszert veszünk, amikor a WordPress mellett döntünk.

Vélemény

Összességében kisebb büdzsével is lehet professzionális, optimalizált, folyamatosan változtatható, fejleszthető weboldalunk. Ami tökéletes bázisa a teljes online kommunikációnknak, adwords hirdetéseinknek. Legyen szó portfólióról vagy akár egy komplexebb webáruházról.

Categories: Webfejlesztés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.