WordPress VS Egyedi fejlesztésű weboldalak

Weboldalakon valamint szakmai fórumokon olvasom, hogy többen nem tetszésüket fejezik ki a wordpress rendszerrel kapcsolatban. Ezt szándékoznám helyre tenni a nagyközönség felé, akik weboldalt szeretnének maguknak de teljes a tanácstalanság részükről, hiszen azzal szembesülnek, hogy ez nem jó, meg az sem az igazi… de ha valaki állít valamit, akkor a tisztánlátás kedvéért adjon hozzá magyarázatot is. Az még persze szubjektív, de legalább már az ő nézetét alátámasztotta!

Ezért ebben a cikkben szeretném egy kicsit több szemszögből érvekkel, ellenérvekkel alátámasztva leírni az én – részben – szakmai véleményemet. Nem szándékozok meggyözni senkit, mindenki maga döntse el, hogy neki mi a fontos az igényeit tekintve.

 

Mi a jó és mi a rossz?

Ezek az abszolút relatív fogalmak. Mert ugye kinek mi jó és mi rossz? Ez mind nézőpont kérdése. Mivel más-más beállítottságúak az emberek így nincs olyan a földön, ami mindenkinek egyaránt megfelelne. Vegyük alapul a kereskedelmet. Hatalmas a kínálat mégis csak pár Bestseller termék van, amiket a nagyon nagy érdeklődés emelt ki. Viszont attól, hogy a nagy többségnek tetszik, nem egyenértékű azzal, hogy az a legjobb! Röviden és tömören több olyan tulajdonsággal rendelkezik az ilyen termék, amik a vásárlók nagy többségének szimpatikusak.

Például 2017-es adatok szerint a Toyota Corolla vezeti az eladási listát 43 milliós darabszámmal, viszont nem a leggyorsabb, de lóerőben is eléggé híján van, biztonságban nem állítanám egy Saab mellé és még fel tudnék sorolni számos olyan tulajdonságot, amiben nem kimagasló. Ellenben mégis a Corollához fűződnek a legjobb eladási adatok. Azért mert összességében nézve a tulajdonságait pontosan a legmegfelelőbbek azon szempontok alapján, amit az emberek nagy többsége a mindennapos használatra szükségesnek tart.

Ezért egy kétgyerekes család nagy valószínűséggel nem fog limitált szériás sportkocsiba invesztálni. Ahogy az autók vételénél úgy a weboldalak megrendelése esetében is a céljainkat tartjuk szem előtt.

Önmagában egy adott tárgy, rendszer vagy bármi egyéb nem lesz se jó, se rossz. A felhasználás céljától és a használójától mozdul el jó vagy rossz irányba a mutató. Ezáltal egyazon eszköz különböző emberek kezében teljesen eltérő eredményeket mutathat. Ezért legyen szó wordpress vagy egyedi fejlesztésű weboldalról mindegyik esetében a megjelenése, használhatósága és hatékonysága a készítőin múlik, hogy milyen lesz.

 

Webolúció

Az online megjelenés, reklámozási formák és elektronikus kereskedelem kezdeti káoszos világa mára szépen letisztulni látszik. A tervezett, struktúrált és célzott megjelenés utat tör magának az online kommunikáció területén. Ehhez csodálatosan alkalmazkodik a webfejlesztés számos területe is. A wordpress robbanásszerű fejlődése és elterjedése a világban napjainkra már elég egyértelmű számokkal mutatkozik az első helyen. Amihez egyre komolyabban fejlesztenek a rendszerhez kapcsolható modulok területén is, kiszolgálva és egyben erősítve a wordpress rendszerét. Ez a fejlődési folyamat – tekinve a technológiai evolúciót – egyre csak növekszik.

 

Miért Bestseller a wordpress?

Ahogy azt az előbbi számadatok is bizonyítják a wordpress mára magasan a legnagyobb számban elterjedt és használt cms rendszer, ami egyre inkább átveszi a helyet az egyedi fejlesztésű weboldalaktól. Hogy miért ennyire népszerű a wordpress rendszer azt számos oldalon kifejtik, de nagy vonalakban olvashatnak róla a wordpress cikkünkben is. A rendszer rugalmasságát, költséghatékonyságát, sokoldalúságát tekintve olyan tulajdonságokkal bír amikkel tökéletesen kiaknázhatóak az üzleti sikerek eléréséhez szükséges optimális online megjelenések.

 

Mérleg

Legyen szó wordpress vagy egyedi fejlesztésű weboldalról a hozzáértő szakemberek munkája elengedhetetlen, amennyiben hatékony, jól felépített és optimalizált weboldalt szeretne. Ellenkező esetben teljesen mindegy miben készül a weboldal ha az eredmény használhatatlan lesz, nulla hatékonysággal bír és károkat okoz a vállalkozásnak.

A wordpress weboldalak költséghatékonysága abban rejlik, hogy az alap rendszer már tökéletesen kész van, reszponzív és rengeteg modult fejlesztenek hozzá. Ezáltal nagyobb részben lehet koncentrálni a kreatív megjelenésre, keresőoptimalizált tartalomra és felépítésre, valamint a lehető legjobb felhasználói élmények javítására a sikeres online kommunikáció érdekében. Ezáltal egy blogmotornak indult rendszerből professzionális szinten építhető számos egyedi megjelenés, aminek biztonságát és folyamatos fejlesztését garantálja a nyílt forráskód, valamint a jobbnál jobb fejlesztők sokasága.

Categories: Webfejlesztés, Wordpress

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.