Tévhitek

avagy az elferdített valóság

A tévhit az amikor részinformációkból jön létre egy hibás tudás ami stabil ellenérvek és bizonyítékok ellenére is fennmarad. Oka a szelektív gondolkodás amihez párosul az érzelmi befolyásoltság. Ennek ellenére pár szakmánkba vágó tévhitet mégis megválaszolunk.

Ingyenes weboldal készítés.

Először is a mai világban semmi sincs ingyen! Másodszor az ingyenes weboldalak csak akkor ingyenesek, ha mindenki saját maga telepíti és építi fel. Ehhez minimum a szükséges tudással rendelkezni kell.

Miért fizetnék weboldalért, amikor ingyen is összerakhatom!

Ezesetben hajrá! Mi mindig is támogattuk a tudást és fejlődést, amit az ember egyszer megtanul azt nem vehetik el tőle. De érdemes figyelembe venni, hogy az ehhez kapcsolódó szakmák, mint grafika, programozás és online marketing több éves tapasztalatot és tudást igényelnek a hatékonyság érdekében.

Az olcsó weboldal is ugyanolyan jó mint egy drágább!

Attól függ, hogy mi a célja. Ha szeretnénk elmondani, hogy van egy weboldalunk, akkor ugyanolyan jó! Bármilyen más esetben, csak elektronikus hulladéknak számít!

Az ismerősöm is megtudja csinálni.

Ez általában egy jó hosszú folyamat szokott lenni számos kifogással és a végeredményben ritkán van köszönet.

Minél több legyen rajta az információ, hogy lássák milyen nagyok vagyunk!

Ha egy tudástárat üzemeltetünk, akkor helytálló. Egyébként vallató eszközként használható.

A Design nem olyan fontos.

Az egyik legfontosabb része a weboldal tervezésnek! Legnagyobb százalékban a látvány felelős azért, hogy az oldalunk tartalmát megnézik-e. Fontos, hogy a látvány tükrözze a kommunikációt. Tudományos kísérlettel bizonyították, hogy kevésbé finom ételek látványosabban tálalva jobban ízlettek a kísérleti alanyoknak mint a finomabb ételek egyszerűbben tálalva.

Nem baj ha nem reszponzív a weboldal.

Valóban nem baj, ha nem várunk semmilyen teljesítményt a weboldalunktól. Viszont akinek nincs reszponzív honlapja az lemondhat a látogatók minimum 55%-ról.

A WordPress és hasonló tartalomkezelő cms rendszerek nem alkalmasak profi weboldalak készítésére.

Ezt többen szeretnék, hogy így legyen. De napjainkra az egyik leggyorsabban fejlődő cms rendszer a WordPress, amit számos nagy vállalat is előszeretettel használ. Stabilan működik bármilyen eszközön, 100%-ban biztonságos, folyamatosan frissül, fejlődik, rugalmas, jól formálható, továbbá de nem utolsó sorban szenzációs webshop építhető belőle.

Már hirdettem a google felületén nem értem miért fizetnék szakembernek, amikor én is meg tudom csinálni.

Igen ez így van, mert a google segít mindenkinek, hogy el tudja indítani az adwords hirdetését. Aztán jó sokat el is tud költeni rá és ha legalább mérne konverziót akkor rájönne, hogy teljes mértékben ablakon kidobott pénz. Egy adwords hirdetés ettől sokkal összetettebb ha azt szeretnénk, hogy hatékony is legyen.

Miért költenék weboldalra, hiszen van egy nagyon jó facebook oldalam, ahol rengeteg likeolóm van.

Amennyiben a lelkivilágának az kell, hogy minél többen tetszikezzék a napi cselekedeteinek a posztjait, akkor valóban elegendő a facebook oldal. Ha sikeres vállalkozást szeretne, ahhoz egy összetett és tervezett kommunikáció szükséges, aminek alapja egy jól optimalizált weboldal.

Nem kell nekem webshop, több a gond vele mint a kis üzletemmel, amiből már régóta megélek.

Amennyiben a több eladás és vele járó munka gondot jelent, akkor tényleg ne kereskedjen online. Viszont azzal érdemes tisztába lenni, hogy a világ egyre inkább az e-kereskedelem irányába fejlődik. Ha valaki nem nyit ajtót a fejlődésnek az teret enged a hanyatlásnak!

Online marketing? Folyamatosan posztolgatok a facbookon és hirdetni is szoktam rajta, az nekem elég.

Mármint mire elég?

A reklám nagyon drága, mi kis cég vagyunk és nem tudjuk megfizetni.

Mára a reklámozási formák tárháza elég nagyra kinőtte magát és kialakultak olyan felületek is ahol kisebb büdzsével is érhetünk el nagy hatékonyságot. A reklám befektetés, ha hozzáértőkre bízzuk.